Kérdése van? +36-70/332-0035
Sütőben is használhatom az tapadásmentes edényeit? Kizárólag az Ingenio termékcsalád serpenyői, szószos serpenyői vagy szeletsütői használhatók sütőben, a levehető fogantyúnak köszönhetően. (Győzödjön meg róla, hogy levette a fogantyút!) A főzőedényeket tilos mikrohullámú vagy légkeveréses sütőben használni. Thermo-Spot®: Milyen hőmérsékletre kell felmelegíteni a serpenyőt, hogy a hőindikátor színe megváltozzon? Serpenyő esetében: 140° C és 195° C közöttPalacsintasütő esetében: 165° C és 240° C közöttEz az olajban sütés, illetve a körbesütés optimális hőmérséklete. E tartományokban ideális hőmérsékleten, egészségesen készítse el az ételeket. A használatra vonatkozó általános ajánlások • Használjon műanyag vagy fém eszközöket! Egyes fém eszközök is használhatók – a késeket és a habverőket kivéve. (Lásd a használatra vonatkozó utasításokat a csomagoláson vagy a termékhez mellékelt utasításokban.)• Ne a serpenyőben vágja fel az ételt.• Ne karcolja össze a tapadásmentes felületet. A kisebb felszíni karcolások vagy kopások nem befolyásolják az edény teljesítményét.• Az étel elkészítése után ne hagyja a főzőlapon a serpenyőt, illetve ne hagyja a főzőlapon az üres serpenyőt.• Az elektromos főzőlapon mindig megfelelő méretű főzőzónát válasszon, a gázrózsát pedig úgy állítsa be, hogy a láng csak a serpenyő alját érje, és ne csapjon fel az oldalán.• Soha ne hagyja felügyelet nélkül a serpenyőt főzés közben.• Tisztítás előtt várja meg, amíg a serpenyő lehűl.• A por eltávolítása érdekében mossa el forró vízzel és mosogatószerrel a serpenyőt. Szárítsa meg, és az első használat előtt dörzsöljön be egy kis főzőolajat a tapadásmentes bevonatba. A felesleges olajat távolítsa el.• A konyhai edényeket használat után mindig mossa el és szárítsa meg. Miért deformálódhat gondola alakúvá a serpenyő? A serpenyő hősokk hatására deformálódik (az üres serpenyő túlhevítése, hideg víz öntése forró serpenyőbe vagy forró serpenyő hideg felületre helyezése stb.). A serpenyő tisztítása előtt várja meg, hogy szobahőmérsékletűre hűljön. A deformálódott serpenyőnek erősen csökken a használati értéke. Betehetem a serpenyőimet a mikrohullámú sütőbe? A serpenyőket SZIGORÚAN TILOS mikrohullámú sütőben használni. Milyen eszközöket használjak? Olvassa el a termék csomagolásán vagy mellékelt útmutatójában található, a használatra vonatkozó ajánlásokat.A termékvonaltól függően a fém eszközök többsége használható, a kések, a villák és a habverők kivételével. A fém eszközöket azonban óvatosan kell használni. Ne használjon éles peremű eszközöket, és ne vágjon közvetlenül a serpenyőben. Ne szurkálja vagy karistolja össze a tapadásmentes felületet.A serpenyők és a szószos fazekak élettartamának meghosszabbítása érdekében azonban nyomatékosan javasoljuk a fém eszközök használatának mellőzését. Használjon műanyag vagy fa eszközöket. Hasznos magas hőmérsékleten készíteni az ételt tapadásmentes főzőedényeimben? Nem. A magas hőmérséklet nem csökkenti számottevően az elkészítési időt, és az étel minőségére is egyértelműen kedvezőtlen hatással van, ezért erősen ajánlott a közepes hőmérséklet használata. Ez már csak azért is ajánlott, mert a magas hőmérsékleten történő főzés károsíthatja a tapadásmentes bevonatot. Olaj nélkül is készíthetek benne ételt? A bevonat élettartamának meghosszabbítása érdekében rázva sütés vagy grillezés esetén használjon kis mennyiségű olajat. Forralás vagy párolás esetén nincs szükség olajra. Miért színeződik el a serpenyő a használat után? • A túlmelegedés miatt barna vagy kék foltok jelenhetnek meg.• Ha az ételmaradékot nem távolítják el, újramelegítéskor az edény elszíneződhet.• A víz esetleges nagy vasmennyisége miatt az edény rozsdásnak tűnhet. Hogyan akadályozhatom meg, hogy az ételek főzés közben odaragadjanak? Tapadásmentes serpenyő:Tapadásmentes konyhai eszközöket kifejezetten arra terveztük, hogy ne tapadjon le bennük az étel. A serpenyők és a szószos fazekak ugyanakkor gondos karbantartást igényelnek. Ennek érdekében kérjük, fogadja meg a következő tanácsot: az első használat előtt vékony rétegben olajozza ki a serpenyőt vagy szószos fazekat, majd mossa el és szárítsa meg. Ismételje meg ezt az eljárást megfelelő időközönként, ha rendszeresen mosogatógépben mossa el a serpenyőt vagy szószos fazekat. Emellett a túlhevítést és a karcolásokat is kerülni kell, amelyeket elsősorban a fém kiegészítők (sültfordító lapátok, merítőkanalak) használata, és/vagy a fém dörzsszivaccsal történő tisztítás okoz.Kerámia bevonatos serpenyő:A kerámiabevonat tapadásmentes tulajdonságai jóval korlátozottabbak a klasszikus (PTFE) bevonatokhoz képest, mind a teljesítményt, mind a tartósságot tekintve. Azt javasoljuk, hogy több zsiradékkal készítse az ételeket, a mosogatást pedig erősebb mozdulatokkal, valamivel több mosogatószerrel végezze. Ha étel égett az edényre, áztassa mosogatószeres, lehetőség szerint kevés ételcetet tartalmazó vízbe konyhai edényét.A kerámiaalap idővel foltossá válik, és a foltokat nem lehet eltávolítani. Ez semmilyen szempontból sem csökkenti a konyhai edény teljesítményét, és egészségügyi kockázatot sem jelent.Rozsdamentes acélból készült konyhai edények:Az előmelegített serpenyő és a kisebb láng a kulcsa annak, hogy a rozsdamentes acélból készült edényekben elkészített étel ne ragadjon oda. Melegítse elő a serpenyőt alacsony vagy közepes lángon egy–két percig. A serpenyő állapotát úgy ellenőrizheti, hogy néhány csepp vizet cseppent rá, és ellenőrzi, hogy azok visszapattannak-e. Miután megfelelően előmelegítette, öntsön bele 2–3 teáskanál olajat, illetve annyit, hogy a sütőfelület alját teljesen ellepje. Mielőtt ételt tenne bele, a legjobb, ha szárazra törli, és megvárja, amíg a serpenyő eléri a szobahőmérsékletet. Az ételek hozzáadásakor győződjön meg arról, hogy egyenletes sercegést hall, amikor az étel a serpenyőhöz ér. Ez azt jelzi, hogy az ételek sütése az érintkezéskor megkezdődik, ezzel természetes gátat képezve a ragadással szemben. Hagyja az ételt főni, és ne nyúljon hozzá, amíg el nem éri a megfelelő hőfokot. Az ételben lévő természetes cukrok karamellizálódnak a sütési felületen, ami nagyszerű ízeket biztosít, az étel pedig természetes módon elválik a főzőfelülettől. Ha az ételnek a serpenyővel való első érintkezéskor nem sercegést, hanem inkább recsegést hall, akkor a hőfok túl magas, és az ételek odaragadhatnak.SOHA NE HASZNÁLJON ragadás elleni spray-ket. Miért lép fel kékes elszíneződés az első használat után? Ez az elszíneződés a rozsdamentes acél és a hő normál reakciója. Nagyon egyszerű és könnyen tisztítható. Használjon rozsdamentes acélhoz/rézhez készült tisztítószert, vagy egyszerűen öntsön egy kis citromlevet vagy ecetet a serpenyőbe, majd papírtörlővel vagy kendővel törölje tisztára. A rozsdamentes acélból készült fogantyúk felforrósodnak? A vastag rozsdamentes acélból készült fogantyúk nagyon lassan vezetik a hőt. Az oldalsó fogantyúk azonban gyorsabban felforrósodhatnak a hosszú fogantyúkhoz képest, mivel közelebb vannak a serpenyő testéhez. Ezért mindig győződjön meg arról, hogy a terület, amelyen főz, nem nagyobb a serpenyő méreténél. A hőforrás felett eltöltött idő és a hőmérséklet-beállítás is meghatározza, hogy a fogantyúkat mennyi ideig lehet megfogni. A fedelekhez rögzített, rozsdamentes acélból készült fogantyúk gyorsabban felmelegednek, mint az oldalsó fogantyúk. Ha sütőben használja, egész biztosan minden fogantyú felforrósodik. A forró fogantyúkhoz javasoljuk az edényfogó kesztyű használatát, hogy ne égesse meg a kezét. A só károsítja az edényeimet? Igen. Az apró fehér pöttyök vagy lepattogzás kialakulásának elkerülése érdekében a só hozzáadása előtt forralja fel a folyadékot, majd jól keverje meg. Vagy akkor adja hozzá a sót, amikor az étel már főni kezdett. A lepattogzás nem befolyásolja a főzési teljesítményt, de csökkentheti a rozsdamentes acél szépségét. Miért látható a rozsdamentes acélból készült serpenyő belsejében egy fehér réteg, és hogyan távolíthatom el? Ezt a fehér réteget a vízben lévő ásványi anyagok vagy a főzés során egyes élelmiszerekből felszabaduló keményítő okozza. Használjon rozsdamentes acélhoz/rézhez készült tisztítószert, vagy egyszerűen öntsön egy kis citromlevet vagy ecetet a serpenyőbe, majd papírtörlővel vagy kendővel törölje tisztára. Miért vannak karcolások és/vagy lepattogzások a rozsdamentes acélból készült edényeken már néhány használat után is? A rozsdamentes acélból készült edényeken karcolások keletkezhetnek, különösen akkor, ha fémeszközöket használ. A karcolások azonban nem befolyásolják a főzőedények teljesítményét. Azt javasoljuk, hogy a főzéshez fa- vagy műanyagedényeket használjon. Javasoljuk, hogy ne használjon krumplinyomót közvetlenül a főzőedényben. Csak forrás után adjon hozzá sót a vízhez. Amikor a sószemcsék hideg állapotban az acélra kerülnek, a hő hatására megolvadnak, és károsítják az acélt. Javasoljuk továbbá, hogy legalább havonta egyszer tisztítsa meg őket rozsdamentes acélhoz/rézhez készült tisztítószerrel, így az edények ragyogóan fényesek maradhatnak. Hogyan tisztítható meg egy serpenyő vagy egy edény? Tapadásmentes serpenyő:Mosogatószeres vízben kézzel mosogassa el.A serpenyőt minden használat után el kell mosogatni, hogy eltávolítsa a felületén maradó zsíros réteget. A zsíros réteget nem távolítja el teljesen azzal, ha egyszerűen csak kitörli a serpenyőt papírszalvétával, vagy leöblíti. A következő használatkor beleéghet a serpenyő felszínébe és foltok jelenhetnek meg.A tapadásmentes serpenyőket tilos súrolószerrel vagy súrolószivaccsal tisztítani. A serpenyő belsejének és külsejének tisztítására a szintetikus anyagból készült szivacsok a legalkalmasabbak.Kerámia bevonatos serpenyő:Javasoljuk, hogy a kerámia bevonatos serpenyőt enyhén mosogatószeres vízben kézzel mosogassa el. Így lehet a leghatékonyabban tisztítani.Ha a serpenyő a szokásos mosogatást követően nem elég tiszta, öntsön egy kis ecetet és vizet a serpenyőbe, majd melegítse fel. A víz-ecet keverék megtisztítja a serpenyőt. Ezt követően öblítse el alaposan a serpenyőt, hagyja megszáradni, majd dörzsölje be például egy kis napraforgóolajjal. Serpenyője ezután olyan lesz, mint új korában.Ha a serpenyő alján makacs lerakódás keletkezett, először próbálja meg forró vízzel és jó zsíroldóképességű mosogatószerrel eltávolítani. Műanyag súrolószivaccsal és egy kevés folyékony tisztító súrolószerrel is elmosogathatja a serpenyőt, ha szükséges.Kemény anodizált felületű serpenyő:A serpenyő élettartamának meghosszabbítása érdekében javasoljuk, hogy dörzsfelülettel nem rendelkező szivaccsal, kézzel mossa el.Egy külső bevonat megvédi a főzőedényt a mosogatás káros hatásaitól. Ezért rendkívül fontos, hogy ez a bevonat ne sérüljön meg, ezért javasoljuk, hogy kerülje a súrolóanyagok (Scotch Brite) használatát.Mosogatógép használata esetén kíméletes mosogatószer, például folyadék vagy gél használata javasolt.Nem javasolt ezenkívül a túl intenzív mosogatógép-használat.A súrolóanyagok nélküli kézi mosogatás meghosszabbítja a főzőedény élettartamát.Rozsdamentes acélból készült konyhai edények:A napi tisztításhoz elegendő meleg szappanos vizet használni. Javasoljuk, hogy minden használat után alaposan tisztítsa meg a serpenyőt, mivel a benne maradt ételmaradék miatt a serpenyő elszíneződhet és ragadóssá válhat.Az odaragadt ételek, illetve a túl magas hőmérséklet miatti elszíneződések és foltok eltávolításához azt javasoljuk, hogy a terméket rozsdamentes acélhoz/rézhez készült tisztítószerrel tisztítsa meg. Ez a belső, valamint a külső felületekre is vonatkozik.Ha magas a víz vastartalma, előfordulhat, hogy rozsdás elszíneződés lép fel. Ezt rozsdamentes acélhoz/rézhez készült tisztítószerrel távolíthatja el. Mosogatógépben mosható? Egyes részek alkat
Sütőben is használhatom az tapadásmentes edényeit?
Kizárólag az Ingenio termékcsalád serpenyői, szószos serpenyői vagy szeletsütői használhatók sütőben, a levehető fogantyúnak köszönhetően. (Győzödjön meg róla, hogy levette a fogantyút!) A főzőedényeket tilos mikrohullámú vagy légkeveréses sütőben használni.
Thermo-Spot®: Milyen hőmérsékletre kell felmelegíteni a serpenyőt, hogy a hőindikátor színe megváltozzon?
Serpenyő esetében: 140° C és 195° C közöttPalacsintasütő esetében: 165° C és 240° C közöttEz az olajban sütés, illetve a körbesütés optimális hőmérséklete. E tartományokban ideális hőmérsékleten, egészségesen készítse el az ételeket.
A használatra vonatkozó általános ajánlások
• Használjon műanyag vagy fém eszközöket! Egyes fém eszközök is használhatók – a késeket és a habverőket kivéve. (Lásd a használatra vonatkozó utasításokat a csomagoláson vagy a termékhez mellékelt utasításokban.)• Ne a serpenyőben vágja fel az ételt.• Ne karcolja össze a tapadásmentes felületet. A kisebb felszíni karcolások vagy kopások nem befolyásolják az edény teljesítményét.• Az étel elkészítése után ne hagyja a főzőlapon a serpenyőt, illetve ne hagyja a főzőlapon az üres serpenyőt.• Az elektromos főzőlapon mindig megfelelő méretű főzőzónát válasszon, a gázrózsát pedig úgy állítsa be, hogy a láng csak a serpenyő alját érje, és ne csapjon fel az oldalán.• Soha ne hagyja felügyelet nélkül a serpenyőt főzés közben.• Tisztítás előtt várja meg, amíg a serpenyő lehűl.• A por eltávolítása érdekében mossa el forró vízzel és mosogatószerrel a serpenyőt. Szárítsa meg, és az első használat előtt dörzsöljön be egy kis főzőolajat a tapadásmentes bevonatba. A felesleges olajat távolítsa el.• A konyhai edényeket használat után mindig mossa el és szárítsa meg.
Miért deformálódhat gondola alakúvá a serpenyő?
A serpenyő hősokk hatására deformálódik (az üres serpenyő túlhevítése, hideg víz öntése forró serpenyőbe vagy forró serpenyő hideg felületre helyezése stb.). A serpenyő tisztítása előtt várja meg, hogy szobahőmérsékletűre hűljön. A deformálódott serpenyőnek erősen csökken a használati értéke.
Betehetem a serpenyőimet a mikrohullámú sütőbe?
A serpenyőket SZIGORÚAN TILOS mikrohullámú sütőben használni.
Milyen eszközöket használjak?
Olvassa el a termék csomagolásán vagy mellékelt útmutatójában található, a használatra vonatkozó ajánlásokat.A termékvonaltól függően a fém eszközök többsége használható, a kések, a villák és a habverők kivételével. A fém eszközöket azonban óvatosan kell használni. Ne használjon éles peremű eszközöket, és ne vágjon közvetlenül a serpenyőben. Ne szurkálja vagy karistolja össze a tapadásmentes felületet.A serpenyők és a szószos fazekak élettartamának meghosszabbítása érdekében azonban nyomatékosan javasoljuk a fém eszközök használatának mellőzését. Használjon műanyag vagy fa eszközöket.
Hasznos magas hőmérsékleten készíteni az ételt tapadásmentes főzőedényeimben?
Nem. A magas hőmérséklet nem csökkenti számottevően az elkészítési időt, és az étel minőségére is egyértelműen kedvezőtlen hatással van, ezért erősen ajánlott a közepes hőmérséklet használata. Ez már csak azért is ajánlott, mert a magas hőmérsékleten történő főzés károsíthatja a tapadásmentes bevonatot.
Olaj nélkül is készíthetek benne ételt?
A bevonat élettartamának meghosszabbítása érdekében rázva sütés vagy grillezés esetén használjon kis mennyiségű olajat. Forralás vagy párolás esetén nincs szükség olajra.
Miért színeződik el a serpenyő a használat után?
• A túlmelegedés miatt barna vagy kék foltok jelenhetnek meg.• Ha az ételmaradékot nem távolítják el, újramelegítéskor az edény elszíneződhet.• A víz esetleges nagy vasmennyisége miatt az edény rozsdásnak tűnhet.
Hogyan akadályozhatom meg, hogy az ételek főzés közben odaragadjanak?
Tapadásmentes serpenyő:Tapadásmentes konyhai eszközöket kifejezetten arra terveztük, hogy ne tapadjon le bennük az étel. A serpenyők és a szószos fazekak ugyanakkor gondos karbantartást igényelnek. Ennek érdekében kérjük, fogadja meg a következő tanácsot: az első használat előtt vékony rétegben olajozza ki a serpenyőt vagy szószos fazekat, majd mossa el és szárítsa meg. Ismételje meg ezt az eljárást megfelelő időközönként, ha rendszeresen mosogatógépben mossa el a serpenyőt vagy szószos fazekat. Emellett a túlhevítést és a karcolásokat is kerülni kell, amelyeket elsősorban a fém kiegészítők (sültfordító lapátok, merítőkanalak) használata, és/vagy a fém dörzsszivaccsal történő tisztítás okoz.Kerámia bevonatos serpenyő:A kerámiabevonat tapadásmentes tulajdonságai jóval korlátozottabbak a klasszikus (PTFE) bevonatokhoz képest, mind a teljesítményt, mind a tartósságot tekintve. Azt javasoljuk, hogy több zsiradékkal készítse az ételeket, a mosogatást pedig erősebb mozdulatokkal, valamivel több mosogatószerrel végezze. Ha étel égett az edényre, áztassa mosogatószeres, lehetőség szerint kevés ételcetet tartalmazó vízbe konyhai edényét.A kerámiaalap idővel foltossá válik, és a foltokat nem lehet eltávolítani. Ez semmilyen szempontból sem csökkenti a konyhai edény teljesítményét, és egészségügyi kockázatot sem jelent.Rozsdamentes acélból készült konyhai edények:Az előmelegített serpenyő és a kisebb láng a kulcsa annak, hogy a rozsdamentes acélból készült edényekben elkészített étel ne ragadjon oda. Melegítse elő a serpenyőt alacsony vagy közepes lángon egy–két percig. A serpenyő állapotát úgy ellenőrizheti, hogy néhány csepp vizet cseppent rá, és ellenőrzi, hogy azok visszapattannak-e. Miután megfelelően előmelegítette, öntsön bele 2–3 teáskanál olajat, illetve annyit, hogy a sütőfelület alját teljesen ellepje. Mielőtt ételt tenne bele, a legjobb, ha szárazra törli, és megvárja, amíg a serpenyő eléri a szobahőmérsékletet. Az ételek hozzáadásakor győződjön meg arról, hogy egyenletes sercegést hall, amikor az étel a serpenyőhöz ér. Ez azt jelzi, hogy az ételek sütése az érintkezéskor megkezdődik, ezzel természetes gátat képezve a ragadással szemben. Hagyja az ételt főni, és ne nyúljon hozzá, amíg el nem éri a megfelelő hőfokot. Az ételben lévő természetes cukrok karamellizálódnak a sütési felületen, ami nagyszerű ízeket biztosít, az étel pedig természetes módon elválik a főzőfelülettől. Ha az ételnek a serpenyővel való első érintkezéskor nem sercegést, hanem inkább recsegést hall, akkor a hőfok túl magas, és az ételek odaragadhatnak.SOHA NE HASZNÁLJON ragadás elleni spray-ket.
Miért lép fel kékes elszíneződés az első használat után?
Ez az elszíneződés a rozsdamentes acél és a hő normál reakciója. Nagyon egyszerű és könnyen tisztítható. Használjon rozsdamentes acélhoz/rézhez készült tisztítószert, vagy egyszerűen öntsön egy kis citromlevet vagy ecetet a serpenyőbe, majd papírtörlővel vagy kendővel törölje tisztára.
A rozsdamentes acélból készült fogantyúk felforrósodnak?
A vastag rozsdamentes acélból készült fogantyúk nagyon lassan vezetik a hőt. Az oldalsó fogantyúk azonban gyorsabban felforrósodhatnak a hosszú fogantyúkhoz képest, mivel közelebb vannak a serpenyő testéhez. Ezért mindig győződjön meg arról, hogy a terület, amelyen főz, nem nagyobb a serpenyő méreténél. A hőforrás felett eltöltött idő és a hőmérséklet-beállítás is meghatározza, hogy a fogantyúkat mennyi ideig lehet megfogni. A fedelekhez rögzített, rozsdamentes acélból készült fogantyúk gyorsabban felmelegednek, mint az oldalsó fogantyúk. Ha sütőben használja, egész biztosan minden fogantyú felforrósodik. A forró fogantyúkhoz javasoljuk az edényfogó kesztyű használatát, hogy ne égesse meg a kezét.
A só károsítja az edényeimet?
Igen. Az apró fehér pöttyök vagy lepattogzás kialakulásának elkerülése érdekében a só hozzáadása előtt forralja fel a folyadékot, majd jól keverje meg. Vagy akkor adja hozzá a sót, amikor az étel már főni kezdett. A lepattogzás nem befolyásolja a főzési teljesítményt, de csökkentheti a rozsdamentes acél szépségét.
Miért látható a rozsdamentes acélból készült serpenyő belsejében egy fehér réteg, és hogyan távolíthatom el?
Ezt a fehér réteget a vízben lévő ásványi anyagok vagy a főzés során egyes élelmiszerekből felszabaduló keményítő okozza. Használjon rozsdamentes acélhoz/rézhez készült tisztítószert, vagy egyszerűen öntsön egy kis citromlevet vagy ecetet a serpenyőbe, majd papírtörlővel vagy kendővel törölje tisztára.
Miért vannak karcolások és/vagy lepattogzások a rozsdamentes acélból készült edényeken már néhány használat után is?
A rozsdamentes acélból készült edényeken karcolások keletkezhetnek, különösen akkor, ha fémeszközöket használ. A karcolások azonban nem befolyásolják a főzőedények teljesítményét. Azt javasoljuk, hogy a főzéshez fa- vagy műanyagedényeket használjon. Javasoljuk, hogy ne használjon krumplinyomót közvetlenül a főzőedényben. Csak forrás után adjon hozzá sót a vízhez. Amikor a sószemcsék hideg állapotban az acélra kerülnek, a hő hatására megolvadnak, és károsítják az acélt. Javasoljuk továbbá, hogy legalább havonta egyszer tisztítsa meg őket rozsdamentes acélhoz/rézhez készült tisztítószerrel, így az edények ragyogóan fényesek maradhatnak.
Hogyan tisztítható meg egy serpenyő vagy egy edény?
Tapadásmentes serpenyő:Mosogatószeres vízben kézzel mosogassa el.A serpenyőt minden használat után el kell mosogatni, hogy eltávolítsa a felületén maradó zsíros réteget. A zsíros réteget nem távolítja el teljesen azzal, ha egyszerűen csak kitörli a serpenyőt papírszalvétával, vagy leöblíti. A következő használatkor beleéghet a serpenyő felszínébe és foltok jelenhetnek meg.A tapadásmentes serpenyőket tilos súrolószerrel vagy súrolószivaccsal tisztítani. A serpenyő belsejének és külsejének tisztítására a szintetikus anyagból készült szivacsok a legalkalmasabbak.Kerámia bevonatos serpenyő:Javasoljuk, hogy a kerámia bevonatos serpenyőt enyhén mosogatószeres vízben kézzel mosogassa el. Így lehet a leghatékonyabban tisztítani.Ha a serpenyő a szokásos mosogatást követően nem elég tiszta, öntsön egy kis ecetet és vizet a serpenyőbe, majd melegítse fel. A víz-ecet keverék megtisztítja a serpenyőt. Ezt követően öblítse el alaposan a serpenyőt, hagyja megszáradni, majd dörzsölje be például egy kis napraforgóolajjal. Serpenyője ezután olyan lesz, mint új korában.Ha a serpenyő alján makacs lerakódás keletkezett, először próbálja meg forró vízzel és jó zsíroldóképességű mosogatószerrel eltávolítani. Műanyag súrolószivaccsal és egy kevés folyékony tisztító súrolószerrel is elmosogathatja a serpenyőt, ha szükséges.Kemény anodizált felületű serpenyő:A serpenyő élettartamának meghosszabbítása érdekében javasoljuk, hogy dörzsfelülettel nem rendelkező szivaccsal, kézzel mossa el.Egy külső bevonat megvédi a főzőedényt a mosogatás káros hatásaitól. Ezért rendkívül fontos, hogy ez a bevonat ne sérüljön meg, ezért javasoljuk, hogy kerülje a súrolóanyagok (Scotch Brite) használatát.Mosogatógép használata esetén kíméletes mosogatószer, például folyadék vagy gél használata javasolt.Nem javasolt ezenkívül a túl intenzív mosogatógép-használat.A súrolóanyagok nélküli kézi mosogatás meghosszabbítja a főzőedény élettartamát.Rozsdamentes acélból készült konyhai edények:A napi tisztításhoz elegendő meleg szappanos vizet használni. Javasoljuk, hogy minden használat után alaposan tisztítsa meg a serpenyőt, mivel a benne maradt ételmaradék miatt a serpenyő elszíneződhet és ragadóssá válhat.Az odaragadt ételek, illetve a túl magas hőmérséklet miatti elszíneződések és foltok eltávolításához azt javasoljuk, hogy a terméket rozsdamentes acélhoz/rézhez készült tisztítószerrel tisztítsa meg. Ez a belső, valamint a külső felületekre is vonatkozik.Ha magas a víz vastartalma, előfordulhat, hogy rozsdás elszíneződés lép fel. Ezt rozsdamentes acélhoz/rézhez készült tisztítószerrel távolíthatja el.
Mosogatógépben mosható?